עוגת שמרים

עוגת שמרים 2017-12-05T15:57:20+00:00

עוגת שמרים

המתכון הכי קל ופשוט שתוכלו למצוא לעוגת שמרים.

מרכיבים:

קמח עם שמרים של אסם – חצי קילו
שמן קנולה – שליש כוס מאג (ועוד קצת שמן לשימון תבנית האינגליש קייק)
מיץ תפוזים – כוס מאג
ביצים – 2 בגודל לארג’ (ועוד ביצה אחת טרופה להברשה על העוגה לפני האפייה)




מלח – קמצוץ
סוכר – שלושת רבעי כוס מאג
שוקולד השחר – לפי הטעם

אופן ההכנה:

ערבבו (מומלץ במיקסר עם וו לישה) את כלל החומרים (חוץ ממרח השוקולד) עד שמתקבל בצק אחיד. לאחר מכן כסו את הבצק במגבת ותנו לו לתפוח במשך שעה וחצי. לאחר התפיחה חלקו את הבצק לשניים ורדדו אותו. על כל בצק שחילקתם מרחו ממרח שוקולד השחר בנגיבות, ולאחר מכן צרו מעין צמה. שמנו תבנית אינגליש קייק והכניסו לתוכה את העוגה, והברישו מעל עם ביצה טרופה. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות ואפו 35-40 דקות (בהתאם לחום התנור).

שיהיה בתאבון!