עוגת שמרים וחלבה
ועכשין למתכון מנצח לעוגת שמרים וחלבה טעימה טעימה שתגרום לכם לא להשאיר פירור.
אם אתם בדיאטה, זה הזמן להתרחק מהמחשב ולאכול איזו פריכית או משהו.
אם בא לכם בכל זאת להכין, לכו על זה. זה לגמרי שווה את הקלוריות.
רכיבים:
1 כף שטוחה מלח
1 קילוגרם קמח
½ 1 כפות שמרים יבשים
10 כפות גדושות סוכר
1 כוס מים חמימים
½ כוס טחינה גולמית
2 ביצים
למילוי:
400 גרם חלבה
לזיגוג:
1 כוס יוגורט
½ כוס טחינה גולמית
100 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
בקערת מערבל המזון, מפזרים מלח, מעליו מנפים את הקמח, ומעליהם מפזרים את השמרים והסוכר, יוצקים מים ומניחים כ5 דקות.
בקערה נפרדת שמים טחינה וביצים וטורפים.
מוסיפים את התערובת הזאת לתערובת שנמצאת בקערת מערבל המזון ומערבלים בעזרת וו לישה כ10 דקות,
עד שמתקבל בצק רך וגמיש (אם יש צורך, להוסיף מים).
מוציאים את הבצק וממשיכים ללוש ידנית על גבי משטח מקומח כ5 דקות.
מעבדים את הבצק לכדור, מחזירים לקערה, מתפיחים (עד אשר יכפיל את נפחו – בערך כשעה, שעה וחצי).
כשהבצק תפח, מפילים אותו בעזרת הידיים ומחלקים לשני חלקים.
את אחד החלקים מרדדים (על גבי משטח מקומח) למלבן רחב, מפוררים על הבצק את החלבה בשכבה אחידה. מגלגלים את המלבן עם לגליל (לא להדק מידי).
מניחים כמה דקות בצד ואז פורסים ממנו גלילים לרוחב.
משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה, מסרים את הגלילים זה לצד זה (לא בצפיפות)
חוזרים על הפעולה גם עם מחצית הבצק השנייה ותבנית נוספת,
מכסים במגבת לחה או בניילון ומניחים לעוגות לתפוח למשך כחצי שעה.
הכנת הזיגוג:
מערבבים יחד בקערה את היוגורט, הטחינה והסוכר עד לקבלת תערובת דלילה ומתוקה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים.
מחממים את התנור ל–180 מעלות ומעבירים אליו את תבניות העוגה. אופים להזהבה במשך כ–25 דקות ויוצקים מעל כל תבנית מחצית מכמות הזיגוג.
ממשיכים באפייה כ–10 דקות נוספות עד להשחמה קלה בקצות הבצק.
מוציאים את העוגות מן התנור,
מצננים מעט ומגישים חמים ולח.
בתאבון 🙂