עוגת תפוחים
עוגה זו נחלקת לשניים, אלה שקוראים לה בשמה הפשוט עוגת תפוחים, ואלו שקוראים לה שטרודל. בסופו של דבר, הטעם הוא אותו טעם טעים במיוחד.
מרכיבים:
תפוח עץ ירוק סמית – 5 בינוניים-קטנים
שמן קנולה – שני שליש כוס מאג
סוכר – כוס ושליש לעוגה ועוד 4 כפות לתערובת התפוחים
קמח עוגה תופח – כוס וחצי
ביצים – 2 בגודל לארג'
מים – 2 כפות
קינמון – כף שטוחה
שמן – מעט לשימון התבנית
לפני ההכנה:
קלפו את קליפת התפוחים וחתכו אותם לקוביות קטנות.
אופן ההכנה:
קחו קערה גדולה והכניסו לתוכה את השמן, הקמח, הביצים, הסוכר, והמים. ערבבו את כל החומרים היטב. עד שמתקבלת תערובת אחידה. לתוך קערה נוספת הכניסו את התפוחים, 4 כפות סוכר והקינמון וערבבו את הכל היטב. כעת אחדו בין שתי הקערות לקערה אחת וערבבו את הכל היטב היטב. קחו כעת תבנית אפייה ושמנו אותה מעט ולאחר מכן שפכו את הבלילה. השתדלו שהתפוחים יהיו במעמקי התבנית ולא למעלה. כעת חממו את התנור ל170 מעלות וכשהוא חם מספיק אפו את העוגה 40-50 דקות, בהתאם לסוג התנור שברשותכם.
שיהיה בתאבון!