עוף בתנור

עוף בתנור 2017-12-05T15:54:24+02:00

עוף בתנור

מתכון קל ופשוט להכנת עוף עם ירקות.

מרכיבים:

חלקי עוף – 4 ירכיים ו4 שוקיים
בטטה – 2 בינוניים חתוך לקוביות
תפוח אדמה – 4 בינוניים חתוכים לקוביות
בצל – 2 גדולים חתוכים לפרוסות
עגבניה – 3 חתוכות לפרוסות
שמן זית – לפי הטעם
כורכום – כפית אחת גדושה
כמון – שלושת רבעי כפית




מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אבקת מרק עוף בשרית – כף אחת
סילאן – 3 כפות מלאות

אופן ההכנה:

קחו קערה, הכניסו לתוכה את התבלינים, שמן הזית והסילאן וערבבו היטב. לאחר מכן הכניסו את חלקי העוף ובעזרת הידיים ספגו בתוכם את כל תערובת התבלינים. וודאו שהתערובת נספגה היטב בעוף, ולאחר מכן כסו את הקערה בנייר כסף והכניסו למקרר למשך שעה. לאחר מכן קחו תבנית אפייה והכניסו לתוכה את העוף. את הירקות שחתכתם קודם לכן הכניסו לתוך הקערה ממנה הוצאתם את העוף (הקערה עם הרוטב) וספגו את הירקות ברוטב גם כן, ולאחר שהם נספגו הכניסו אותם לתבנית האפייה ביחד עם העוף. סדרו את הכל בתבנית בצורה אחידה וכסו בנייר כסף. חממו תנור מראש ל180 מעלות וכשהוא חם מספיק הכניסו את התבנית לשעה של אפייה, ולאחר שעה הוציאו את נייר הכסף, ערבבו ואפו למשך 20-30 דקות בהתאם לתנור שברשותכם.

שיהיה בתאבון!