ערוק
יש אנשים שיגידו שמדובר בלביבה, יש אנשים שיגידו שמדובר בקציצה (כמובן שונה לחלוטין מקציצת קובה חמוסטה), אבל בשורה התחתונה – מדובר באוכל טעים במיוחד!
מרכיבים:
בצל ירוק -לפי הטעם
פטרוזיליה – לפי הטעם
עגבניה בינונית – 1
תפוח אדמה – 3 בינוניים
קמח – 4 כפות
ביצה – 2
כמון – כף אחת
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן – בהתאם למחבת
אופן ההכנה:
עוד לפני תחילת התהליך, בשלו את תפוחי האדמה עד שתבחינו כי אפשר לנעוץ בהם את המזלג ממש בקטנה., קצצו דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והעגבניה.
קחו קערה ופומפייה, קלפו את תפוחי האדמה, וגרדו אותם עם הפומפייה לתוך הקערה.
הוסיפו את כל יתר החומרים אל תוך הקערה וערבבו היטב.
הכינו מגש וצרו קציצות מתוך הבלילה.
הכינו מחבת, הכניסו לתוכה שמן, אך לא יותר מדי (לא ניתן לטגן בטיגון עמוק), חכו שהשמן יתחמם ואז הכניסו את הקציצות (הקפידו לבדוק שהן לא נשרפות).
לאחר הטיגון הניחו את הקציצות על נייר סופג בכדי שהשמן ייספג.
בתאבון!