פאי שוקולד
אין כמו להתחיל את היום עם פאי שוקולד מתוק וטעים.
מרכיבים:
הבצק:
2 כוסות קמח קמח
3/4 כוס שקדים טחונים לאבקה
150 גרם חמאה
8 כפות סוכר
1 חלמון (הצהוב) מביצה
גרידת תפוז מתפוז אחד.
הכנת הבצק:
ערבבו את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.
קררו את הבצק, רדדו את הבצק והכניסו לתבנית של פאי.
אפו את הקלתית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-12 דקות.
מלית השוקולד:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 2 חפיסות שוקולד מריר
20 גרם חמאה
4 כפות סוכר
2 ביצים
הכנת המלית:
הרתיחו שמנת מתוקה יחד עם הסוכר והחמאה.
שברו לקערה את חפיסות השוקולד ושפכו את השמנת הרותחת על השוקולד על מנת שתמס אותו
ערבבו עד קבלת מרקם חלק.
שפכו פנימה תוך כדי ערבוב את הביצים.
מזגו את המלית על הפאי
אפו בתנור 10דקות 160 מעלות
צננו.
ציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
חצי כוס שמנת מתוקה
המיסו בקערה במיקרו את שני המרכיבים וצפו את הפאי המצונן.
ההמלצה שלי היא להגיש לצד כוס קפה.
בתאבון 🙂