פאי תותים כשר לפסח

פאי תותים כשר לפסח 2020-03-29T10:57:33+03:00

פאי תותים כשר לפסח

אז במסגרת הניסיונות שלי להפוך את ארוחת חג הפסח ללא פחות ממושלמת.
החלטתי להכין פאי כקינוח.
ומה יותר טוב מפאי תותים טעים ואוורירי שיתאים בול למצב רוח חגיגי?
אז קבלו אותו..

מרכיבים ל10 יחידות פאי אישי

לתחתית:
3/4 כוס קמח מצות
1/4 כוס קמח תפו”א
2 כפות קוקוס טחון
60 גרם חמאה מומסת / שמן קוקוס מומס
כף מלאה סוכר
2 כפות מלאות מייפל/סילאן

מילוי קצפת ותותים:
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב סויה/קוקוס
*תותים פרוסים

ועכשיו להכנה:
הכנת תחתיות הפאי:
חממו תנור ל18 מעלות, שמנו תבנית שקעים.
ערבבו את חומרי התחתית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב התערובת אמורה להיות פירורית).
הדקו היטב מהתערובת בתחתית התבנית ובדפנות.
הכניסו לתנור ואפו בערך כ10 דקות. הוציאו מהתנור והניחו לתחתיות להתקרר לגמרי.
(שימו לב – לא להוציא את התחתיות מהתבנית עד אשר יתקררו לגמרי)

הכנת הקצפת והתותים:
הקציפו את הקצפת הצמחית עם אינסטנט פודינג וניל וחלב לקבלת קצפת אחידה.
צקו את הקצפת על התחתיות (אחרי שהן התקררו).
פזרו מעל פרוסות תותים ולמקרר.
שימו לב – הפאי חייב להיות במקרר לפחות שעתיים לפני הגשה.

בתאבון 🙂