פודינג סולת
את המתכון הזה אני מקדישה לביתי טליה שאוהבת אותו עד היום – יותר מ 30 שנה אחר כך… הכי טעים הוא היה בשבילה אצל הסבתא -אמא של אבא שלה, שממנה למדתי לאכול אותו ולהכין אותו כאחת. חמותי ז"ל הייתה ילידת גרמניה. שם הוא מוכר מאוד. גם את עיקרון הכנתו למדתי מחמותי, אלא, שחמותי הייתה מהבשלניות שאין להן כמויות מדויקת. היא פשוט נולדה עם "משקל" בידיים וידעה מתוך הרגשה כמה צריך. היא פשוט הייתה מעגלת את כף היד לכדור ואומרת "בערך כזו כמות צריך" ומתכוונת לחופן… במשך השנים למדתי גם אני אמנם לבשל לפי כמויות של ידיים, למרות שאין לי "משקל" בהן. אבל, לפעמים אינני מצליחה בלי הכמות המדויקת… אז לאחר נסיונות רבים ותהייות הרי לפניכם מתכון מדוייק:
זהו מתכון שגם אסור לעזוב את תנור הבישול אף לרגע אחד כל זמן הכנתו, כי, כפי שכבר כתבתי פעם, מראה חלב שגלש אינו נעים במיוחד, שלא לדבר על ריחו של החלב השרוף…
כל מי שאני מכירה אמר לי תמיד: "סולת הוא מאכל של תינוקות ואנשים חולים"!
"לא נכון!" אני עונה, "סולת הוא פודינג משגע שניתן לאכול אותו בצורות שונות. צריך רק לדעת להכין פודינג מהסולת ואחרי מנה של פודינג כזה לא רוצים לאכול שום דבר יותר"…
כמויות ל 4 מנות:
1 ליטר חלב טרי
½ 4 כפות סוכר
12 כפות – לא גדושות – (זה לא טעות זה 12 כפות) סולת טחונה דק.
ביצה טריה – לא מבושלת מופרדת בשתי קערות נפרדות לחלמון (צהוב) בקערה קטנה ולחלבון (לבן), בקערה גדולה יותר.
½ כפית חמאה קצת גדושה.
אופן הכנת הפודינג:
להרטיב במים סיר שיכול להכיל כליטר וחצי נוזלים ולשפוך פנימה את החלב.
להכין את הסוכר ובתוך צלוחית ניפרדת להכין 12 כפות סולת.
להעמיד את הסיר עם החלב על אש גבוהה.
כשהחלב מראה סימנים של התחלת רתיחה, להוסיף את הסוכר ולערבב היטב שלא ישרף למטה.
אחר כך להוסיף את הסולת לערבב במטרפה מיד והיטב, עד שמתקבלת עיסה נוקשה והחלב הופך לפודינג. להוריד מיד מהאש.
להוסיף מיד את חתיכת החמאה ולערבב היטב ובמהירות עד שהחמאה נבלעה בפודינג.
להוסיף את חלמון הביצה ולערבב היטב ובמהירות.
מהחלבון להכין קצף יציב ללא סוכר.
כשהקצף יציב להוסיף אותו לפודינג החם ולהבליע במהירות אך בזהירות בפודינג.
בעוד הפודינג חם, למזוג לצלחות הגשה עמוקות.
אגב, מי אמר שעבודת הבישול איננה התעמלות טובה?
להגשת הפודינג:
לבחירה:
להמיס חתיכת גדולה של חמאה במחבת – כ 30-40 גרם לסועד עד לקבלת צבע חום-זהוב, לשפוך על הפודינג החם ולפזר סוכר לבן או חום סביב ולהגיש. החמאה מקבלת טעם אגוזי ויש צורך להגיש אותה על הפודינג בעוד שניהם חמים מאוד. לפזר סוכר למעלה ובתיאבון…
לפזר על הפודינג תערובת של אבקת קינמון וסוכר.
לפזר על הפודינג תערובת של קקאו וסוכר או אבקת שוקו מוכנה.
רוטב מי ורדים או סירופ אחר גם הוא יכול להיות טעים.