פזואלוס – דבלה

פזואלוס – דבלה 2017-11-29T15:41:10+02:00

פזואלוס – דבלה

מתכון נהדר לקינוח טעים ומתוק במיוחד.

מרכיבים:

קמח – 1 קילו
שמן – שלושת רבעי כוס (לבצק)
שמן – לטיגון בשמן עמוק (כמות בהתאם לגודל הסיר)
מים – שלושת רבעי כוס
ביצים – 7 ביצים

לסירופ:
סוכר – 2 כוסות מאג
מים – ליטר

אפשרות נוספת:
אבקת סוכר




אופן ההכנה:

בעזרת מיקסר מכינים את הבצק. הכניסו לתוך קערת המיקסר את הקמח, הביצים והשמן והפעילו את המיקסר למשך דקה וחצי – שתיים. תוך כדי הערבוב הוסיפו את המים בהדרגה. במידה ואתם רואים שהבצק יצא דביק מדי, הוסיפו עוד קמח. הבצק חייב לצאת אחיד שכן יהיה לכם קשה לעבוד עם בצק דביק. תנו לבצק לנוח כחצי שעה.
לאחר מכן, הניחו את הבצק על משטח ורדדו אותו. יש לרדד את הבצק כך שיהיה דק במיוחד, בעובי של נייר אפילו. חתכו את הבצק לרצועות ארוכות באורך של 30-40 סנטימטר, ורוחב של 5-7 סנטימטר.
חממו שמן עמוק לטיגון בתוך סיר. כעת, נעצו מזלג בקצה אחד של הרצועה, והחזיקו את הקצה השני. את הקצה שעם המזלג הכניסו לתוך הסיר והתחילו לגלגל את המזלג. המשיכו כך עד שיתקבל לכם לבסוף גליל. חשוב לטגן את זה מהר בכדי שהרצועות יצאו בהירות. בסיום, הסירו את הגליל מהמזלג והניחו על צלחת עם נייר סופג לצינון. לאחר שטיגנתם את כל הרצועות תצטרכו להכין את הסירופ. לתוך סיר קטן צקו מים והכניסו גם את הסוכר. בשלו עד שהסירופ נהיה דביק מעט. בסיום, פזרו את הסירופ על הפזואלוס שהוצאתם מטיגון קודם לכן. לכל מי שאוהב מתוק במיוחד, ניתן גם להוסיף מעל לפזואלוס בסיום ההכנה מעט אבקת סוכר, אך כאמור אפשרות זו אינה בגדר חובה, וגם אם לא תשימו את אבקת הסוכר, עדיין יצאו לכם פזואלוס טעימים במיוחד.

שיהיה בתאבון!