פיתה עיראקית
מתכון פשוט להכנת פיתה עיראקית בבית.
המרכיבים:
קמח – חצי קילו
שמרים יבשים – כפית וחצי
שמן (או קנולה או זית) – רבע כוס
מים פושרים – כוס וחצי
מלח – חצי כפית
סוכר – כפית וחצי
אופן ההכנה:
הכניסו לתוך קערה את כל הרכיבים, בדיוק בכמויות שרשמנו. לאחר מכן ערבבו את הכל עד שהכל יהפוך לבצק כדורי עגול. את הקערה כסו עם מגבת למשדך חצי שעה.
לאחר מכן לושו את הבצק שוב למשך 2-3 דקות, וכסו שוב עם מגבת למשך שעה בכדי שיתפח עוד.
כעבור שעה, חלקו את הבצק לעשרה כדורים שווים בגודלם, הניחו על מגש וכסו שוב להתפחה אחרונה למשך חצי שעה.
הכניסו את אבן הטאבון לתחתית התנור, וחממו את התנור על חום גבוה.
רדדו את הבצק לצורה של פיתה והניחו על אבן הטאבון. הסתכלו לצפי העין בקצב האפיה, והפכו לאחר מכן את הפיתה לצד השני.
אל תאפו את הפיתה זמן רב מדי, אפייה מרובה תגרום לפיתה יבשה.
לאחר שהוצאתם את הפיתה מהתנור, הניחו אותה בתוך מגבת וכסו עם יתר הפיתות בכדי שהן לא יתייבשו.
בתאבון!