פלאפל תימני

פלאפל תימני 2018-01-02T15:56:22+02:00

פלאפל תימני

מתכון לפלאפל תימני טעים, שתוכלו להכין בבית במקום לקנות בדוכן הפלאפל הקרוב.

גרגרי חומוס – 1 ק”ג
שום – 1 ראש גדול
בצל – 2 בינוניים
כוסברה – חופן
סודה לשתייה – כפית אחת
מלח – כף אחת
כמון – כף אחת
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן – בקבוק




לפני שמתחילים

קלפו את שיני השום השום והניחו אותם בצד כרגע, את הבצלים קלפו וחתכו לרבעים.

אופן ההכנה:

הכניסו את גרגירי החומוס לתוך קערה והוסיפו לקערה מים שיכסו את הגרגירים עד הסוף. הכניסו את הקערה למקרר והשרו ל24 שעות.
לאחר 24 שעות הכניסו לתוך מטחנת בשר את השום, הבצל, החומוס והכוסברה. הוסיפו לתוך הבלילה סודה לשתייה, מלח, פלפל וכמון בהתאם להוראות שציינו קודם לכן.
הכניסו לתוך סיר שמן (רצוי הרבה בכדי שתטגנו בשמן עמוק), ובינתיים הכינו כדורי פלאפל בגודל המתאים לכם. הכניסו את הכדורים אל תוך הסיר וטגנו עד שהפלאפל מקבל צבע ראוי (הזהרו לא לשרוף את כדורי הפלאפל), ולאחר מכן הוציאו את הכדורים אל תוך צלחת שעליה נייר סופג.

 

בתאבון!