פלמני
הפלמני הוא מאכל טוב להגשה כמתאבן לפני ארוחה, או כמנה ראשונה, מונח על השולחן לצד שמנת חמוצה או צלוחית חומץ, מטבל חרדל, מיונז, ובנוסף כדאי שתהיה קערית ירקות כבושים….
פלמני – המצרכים להכנת הבצק
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כף שמן
פלמני – המצרכים להכנת המלית
- 500 גר' בשר טחון לפי העדפה : כבש או בקר
- בצל חתוך לקוביות
- תבלינים : 1 כף מלח, 1 כפית פלפל לבן
אפשר להעשיר בצנוברים, אך המתכון המסורתי אינו כולל תוספת זו….
פלמני- הכנת הבצק
שופכים לקערה גדולה את הקמח לאחר שניפינו אותו. מוסיפים את המלח, הביצים והמים. לשים במיקסר עד שמתקבל בצק שניתן לעיבוד נוח, אחיד. נותנים לבצק לנוח במקרר, ובינתיים מכינים את הבשר למילוי
פלמני- הכנת המילוי
מטגנים את הבצל במחבת. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את הבשר הטחון. מוסיפים מלח ופלפל. נותנים לבשר להתבשל. עדיף שיהיה כמה שפחות נוזלי.
לאחר שהמילוי מוכן, מוציאים את הבצק למשטח עבודה רחב. מרדדים אותו לבצק מעט עבה כדי שיוכל להכיל את הבשר מבלי להקרע. נעזרים בשיטוח הבצק בעזרת מערוך. לאחר מכן לוקחים כוס רחבה ויוצרים עיגולים לאורך הבצק. מניחים בכל עיגול כף מהמילוי, עדיף כף מחוררת כדי שלא יהיו נוזלים. לאחר מכן- מקפלים לצורת עלה.
לאלה שמעוניינים לאפות את הפלמני- יכניסו כבר עכשיו על 180 מעלות את המגש למשך כ- 15-20 דק' לאחר שמשחו את הפלמני בביצה טרופה.
לאלה שמעוניינים לטגן את הפלמני – ניתן לטגן במחבת.
לאלה שמעוניינים בבישול הפלמני במים יש לחמם סיר גדול במים ולהמתין עד שיבעבע ואז להכניס את הפלמני בעדינות לסיר ולהמתין שיצופו. לאחר שצפו, יש להמתין לבישול נוסף של כ רבע שעה.
בתיאבון