פלפלים מוחמצים

פלפלים מוחמצים 2018-01-25T15:35:27+02:00

פלפלים מוחמצים

זהו מאכל בולגרי טעים מאוד שלמדתי להכין "בעל כורחי" מאותה אאידה, שכנתה הבולגריה של אימי. "בעל כורחי" ולמה? – מהסיבה הפשוטה שעל מנת להכין מאכל זה צריך לשרוף את הפלפלים על האש, על מנת, שאפשר יהיה להוריד את העור השקוף והדק מהם. הריח שעלה משריפת הפלפלים על כירת הגז של אאידה, צרב מאוד באף וזכור לי עד היום. זה פשוט מריח כמו חלב שגלש ונישרף באש והריח מתפשט בכל הבניין.
אבל מה? יחי הטעם!

החומרים:

3 פלפלים משלושה צבעים.
3 כפות חומץ הדרים.
1 – 2 שיני שום חתוכות לפרוסות.
½ כוס מים.
קורט סוכר.
1 עלה דפנה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
כמה גרגרי פלפל אנגלי (אם מועכים את גרגרי הפלפל האנגלי, הטעם יותר אינטנסיבי).




אופן ההכנה:

לרחוץ ולחתוך את הפלפלים לחצאים. לגלען אותם. להניחם מקומרים, על תבנית עם נייר אפיה – בלי שום נייר אפיה כי הוא עלול להישרף תחת הגריל ולהכניס למדף האמצעי בתנור. לאפות בגריל עד שהעור של הפלפלים מקבל צבע שחור וניתן להסרה. או לחילופין, לחרוך אותם שלמים על גבי האש הישירה של הגז ולסובב בכל פעם, עד שכל הפלפל יקבל צבע שחור וקליפתו של הפלפל התפוצצה. זהירות על הידיים! חם מאוד. לכן אני מעדיפה את האפיה.
להוציא את הפלפלים מהתנור ולהכניס לקערה עם מכסה. לכסות היטב ולהשאיר להצטנן – כך יורד העור בקלות רבה יותר – להסיר את העור והגרעינים ולחתוך את הפלפלים לרצועות.
משאר החומרים להכין מרינדה, לשפוך על הפלפלים. להשהות למספר שעות במקרר ולהגיש כתוספת לארוחה או על לחם לבן עם חמאה…