פפריקש עוף

פפריקש עוף 2018-01-16T15:28:43+02:00

פפריקש עוף

פפריקש עוף זהו מאכל הונגרי מאוד נפוץ. נהוג לאכול אותו עם כדורוני בצק . הפפריקש ההונגרי הוא לא לשומרי כשרות, אולם ניתן להשתמש בשמנת צמחית במקום החלבית.

פפריקש- יש נוהגים לבשל אותו עם עוף, יש האוהבים אותו עם בשר, העיקר שתהיה הפפריקה ההונגרית בפנים….

פפריקש עוף – המצרכים

  • כל חלקי עוף מועדפים – כמספר הסועדים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות (גמבה)
  • 4 כוסות מים
  • תבלינים : כף מלח, כפית פלפל לבן, 2 כפות פפריקה הונגרית מתוקה

לכדורוני הבצק של פפריקש עוף :

  • 3 כפות קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • תבלינים: 1 כפית מלח,חצי כפית פלפל לבן




פפריקש עוף – אופן ההכנה

מטגים את חלקי העוף מכל הצדדים. באותו שמן, מטגניים את הבצל העגבניות והפלפלים. אחר כך מוספים את התבלינים והמים. מוסיפים את הבצל העגבנייה הפלפלים החתוכים. מכסים את הסיר וממתינים שהמים יבעבעו.

בינתיים מכינים את כדורוני הבצק: מערבבים היטב את הקמח מלח פלפל והביצים עד שאין גושים.

כאשר המים מבעבעים , לוקחים מסננת ושופכים את עיסת הכדורונים דרכה ומערבבים תוך כדי . כך נוצרים כדורים קטנים במרק.

נותנים למרק להתבשל עש שהירקות והעוף מתבשלים היטב ומגישים.

פפריקש עוף- מרק הונגרי אדום ומעניין…