פקיילה

פקיילה 2018-01-23T15:55:38+02:00

פקיילה

פקיילה הוא תבשיל טוניסאי מאוד טעים ובריא. נוהגים להגיש אותו באירועים משפחתיים מיוחדים. הבישול של הפקיילה הוא ארוך מאוד (כ 3-4 שעות) הבישול הארוך גורם לתרד להשחיר. לכן יש מי שמכיר את הפקיילה בשם " התבשיל השחור".

פקיילה מוגשת במרכז השולחן כשלצידה יש צלוחית עריסה פיקנטית. יש כאלה הנוהגים לאכול פקיילה עם חלה טרייה, ויש כאלה שואהבים את התבשיל על אורז לבן.

פקיילה – המצרכים

  • 5-6 עלי תרד קצוצים דק
  • 1/2 צרור פיטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי חבילה של נענע קצוץ דק
  • קילו בשר בקר : כתף או צאוור נטול שומן חתוך לקוביות
  • שעועית לבנה שהושרתה לילה קודם במים (בעת הבישול, יש לשפוך את השעועית לתוך הסיר, ללא המים)
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 5 כפות שמן
  • תבלינים : כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית אגוז מוסקט, כף קינמון.
  • מים




פקיילה – אופן ההכנה

ראשית, יש לטגן במעט שמן את עלי התרד הקצוצים דק, פטרוזיליה ונענע. מטגנים אותו עד שצבע התרד מתחיל להשחיר מעט. מוסיפים את הבצל השום הבשר והתבלינים. שופכים מעל את יתר המרכיבים (כולל השעועית) וגם 5 כפות השמן. בסיום, שופכים מים לתוך הסיר כך שיכסו את כל הרכיבים

נותנים לתבשיל להתבשל על אש בינונית כשמערבבים מדיי פעם כ 3 עד 4 שעות. יש לוודא כי בתרד נעשה מבושל עד שצבעו השחיר ….

פקיילה – מוגש חם בקערה גדולה. התבשיל מפיץ ריח נהדר….