פקיילה – מתכון נוסף

פקיילה – מתכון נוסף 2018-01-02T15:56:39+02:00

פקיילה

תבשיל תרד שחור טוניסאי טעים במיוחד.

מרכיבים:

תרד טרי – 800 גרם
נענע – חופן
שמן – שליש בקבוק
מקל קינמון בינוני – 1
בצל בינוני – 1
שעועית לבנה – 2 כוסות (יש להשרות את השעועית במים לילה קודם).
בשר צוואר – 1 קילו
שום – 5 שיניים
פלפל שחור – לפי הטעם
מלח – לפי הטעם
מים




לפני שמתחילים:

את התרד שטפו טוב טוב, את הבשר חתכו לקוביות, שברו לחתיכות את מקל הקינמון, את השום תכתשו, את הנענע תקצצו גס.

 

אופן ההכנה:

קחו מחבת והכניסו לתוכה את התרד, הדליקו על אש נמוכה ובשלו כשעה וחצי. לאחר שעה וחצי הוסיפו את השמן לתרד, שיתאדה עוד שעה וחצי עד שיגיע למצב שהוא הופך צבעו לשחור.
העבירו את התרד לסיר וכסו אותו לחלוטין במים, והביאו אותו למצב של רתיחה קטנה.הוסיפו את יתר המרכיבים לתוך הסיר, הביאו שוב למצב של רתיחה ובשלו על אש קטנה למשך שעתיים.
מספר דקות לפני הסיום, הוסיפו את הנענע, ערבבו היטב, השאירו על בישול לעוד כמה דקות בודדות.

שיהיה בתאבון!