פריקסה
פריקסה או השם הידוע שלו בארץ: לחמניות טוניסאיות, מאוד משביע וטעים. אלה לחמניות במקור מטוגנות, נהוג להגיש אותן בעיקר בחנוכה כיוון שהן עתירות טיגון בשמן עמוק. אבל במהלך השנה ניתן ליהנות מהן גם באפייה בתנור.
פריקסה – המצרכים להכנת הבצק
- 700 גר' קמח לבן
- שקית שמרית
- 2 כוסות מים פושרים
- תבלינים : כף מלח, כפית סוכר, כפית סודה לשתייה
פריקסה – אופן הכנת הלחמניה
שופכים את הקמח והתבלינים לקערה גדולה, מוסיפים שקית שמרית, מערבבים ואח"כ שופכים את המים. לשים עם מקסר. נותנים לבצק לנוח כשהוא מכוסה במגבת בטמפרטורת החדר כשעה או עד שמכפיל את עצמוו.
אחר כך, לשים אותו שוב לישה ידנית. קורצים לפחות 10 כדורים ויוצרים מהם למניית כדור או לחמנייה ארוכה .
לאוהבי פריקסה מטוגן : מכינים סיר עמוק ושופכים לתוכו כוס וחצי שמן. הטיגון צריך להיעשות בשמן עמוק ולכסות את כל הלחמנייה. מטגנים את הלחמניות, לאחר מכן מניחים אותן על נייר סופג.
לאוהבי פריקסה אפוי : מכניסים את הלחמניות במגש לתנור לשך כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
מגישים את לחמניות הפריקסה לשולחן כשמסביבן :
- פרוסות חצילים מטוגנות
- זיתים מגולענים
- טונה
- מלפפון חמוץ
- אריסה – חובה!!
- לימונים כבושים
- ביצים קשות
- תפוחי אדמה קלפוים מבושלים
כל אחד מוסיף ללחמנייה שלו את העדפותיו. הלחם יוצא טעים וטרי….