פשטידת בצל
מרכיבים:
בצל – 3 גדולים קצוצים דק
בצל ירוק – 4 גבעולים שלמים קצוצים דק (כולל הראש)
שמן זית – 4 כפות
ביצים – 2 בגודל לארג'
קמח תופח – שני שליש כוס מאג
גבינה צהובה מגורדת – 50 גרם
גבינה לבנה – כף גדושה
קוטג' – כף גדושה
אבקת מרק בצל – כף גדושה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
הכניסו שמן זית לתוך סיר וטגנו את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב, ולאחר מכן הוסיפו את הבצל הירוק, ערבבו מספר שניות והוציאו מהאש. את תכולת הסיר הכניסו לתוך קערה, והוסיפו לתוכה את הקמח התופח, הביצים, הגבינה הצהובה, הלבנה והקוטג'. הוסיפו כף של מרק בצל, מלח ופלפל וערבבו הכל היטב. חממו כעת את התנור לחום של 180 מעלות, ובמקביל קחו תבנית אינגליש קייק, והכניסו לתוכה את התערובת שהכנתם. כשהתנור חם מספיק הכניסו את התבנית לאפייה. יש לאפות במשך 40-50 דקות (בהתאם לתנור שלכם). לקראת הסיום, בדקו בעזרת קיסם אם הפשטידה מוכנה.
שיהיה בתאבון!