פשטידת גבינות ואטריות

פשטידת גבינות ואטריות 2017-12-24T15:10:28+02:00

פשטידת גבינות ואטריות

פשטידה פופולארית וקלה מאוד להכנה.

מרכיבים:

גבינה צהובה – 100 גרם
גבינה בולגרית רכה – 200 גרם
גבינה לבנה 5 אחוז – קופסא של 250 גרם
קוטג’ 5 אחוז – קופסא של 250 גרם
אטריות רחבות – חצי שקית
מים – ליטר 1 (לבישול האטריות)
חלב – כוס
שמן קנולה – 2 כפות
ביצים – 3 בגודל לארג’
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם




אופן ההכנה:

קחו קערה והכניסו לתוכה את החלב, גבינה הבולגרית (חתכו אותה לפני כדי שיהיה לכם קל יותר לערבב), הגבינה הלבנה, הקוטג’, ביצים, פלפל שחור, מלח. ערבבו את הכל היטב.
הכניסו מים רותחים לסיר, הוסיפו כפית מלח, כף שמן, והכניסו את האטריות. בשלו אותן עד שהן יהיו רכות. לאחר הבישול הכניסו אותן לתוך מסננת, סננו מהן היטב את המים והוסיפו לתוך קערת הגבינה.
קחו תבנית פיירקס ושמנו אותה מבפנים. לאחר מכן שפכו את כל התערובת לתבנית ופזרו אותה באופן שווה בתוך התבנית.
טיפ – יש כאלו שיעדיפו לפזר את הגבינה הצהובה בחלק העליון של התערובת ויש כאלו שיעדיפו לערבב את הגבינה הצהובה עם יתר המרכיבים – עשו זאת לפי העדפתכם האישית. כשמפזרים את הגבינה למעלה היא נעשית כהה, ולעיתים נראה גם שהיא נשרפת, קחו זאת בחשבון.
חממו תנור לחום של 180 מעלות ואפו את הפשטידה למשך שעה. בתנורים מסויימים ייתכן ותצטרכו לאפות מעבר לשעה, הכל בהתאם לתנור שברשותכם.

שיהיה בתאבון!