צלי כתף עם תפוחי אדמה

צלי כתף עם תפוחי אדמה 2020-03-29T10:18:30+03:00

צלי כתף עם תפוחי אדמה

אז זה שאתם עושים את החג לבד לא אומר שאתם לא יכולים להכין ארוחת ערב מרשימה ומפוצצת.
קבלו צלי כתף טעים טעים, ממש ללקק את האצבעות.
יאללה תפשילו שרוולים ולכו על זה..

מרכיבים:
2 ק”ג בשר כתף (נתח מספר 5)
1/2 כוס שמן זית
1 עלה דפנה
2 בצלים גדולים פרוסים
3 שיני שום פרוסות
6 מחטי רוזמרין קצוצות או כתושות
1 פלפל אדום יבש מפורר
1 כוס יין אדום יבש
1 כוס ציר עוף
6 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים
מלח

ועכשיו להכנה:
חממו שמן בסיר, הוסיפו את עלה הדפנה.
טגנו את הבשר מכל הצדדים עד אשר הוא משחים.
הוציאו את הבשר לצלחת בצד.
הוסיפו לסיר את הבצל, השום, הרוזמרין והפלפל, טגנו עד אשר הבצל מוזהב.
החזירו את הבשר לסיר (יחד עם המיצים שיש בצלחת)
הוסיפו לסיר את היין, ציר העוף ומלח.
הביאו לרתיחה, המניכו את האש. כסו ובשלו כ3 שעות.
הוסיפו את תפוחי האדמה ובשלו שעה נוספת.

בתאבון 🙂