קהלק
תבשיל של תפוח אדמה ועוף הלקוח מהמטבח הפרסי.
מרכיבים:
תפוח אדמה – 4 גדולים
חזה עוף – 700 גרם חתוך גס
בצל – 1 גדול קצוץ דק דק
שמן זית – 3 כפות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
כורכום – חצי כף
כמון טחון – רבע כף
חוויאג' לקציצות – רבע כף
אבקת מרק עוף בשרית – חצי כפית
אופן ההכנה:
קלפו את תפוחי האדמה, חתכו לקוביות בינוניות ובשלו במים חמים עד שהם רכים לגמרי. לאחר מכן נקזו את המים בעזרת מסננת והניחו בצד בקערה. הכניסו 3 כפות שמן זית לתוך סיר וכשהשמן חם הכניסו את הבצל. טגנו אותו עד שהוא הופך לזהוב. לאחר מכן הכניסו את חזה העוף וערבבו היטב, כדקה לאחר מכן הכניסו את התבלינים וערבבו שוב. לאחר שערבבתם הכניסו את קוביות תפוחי האדמה, ערבבו הכל היטב והמשיכו בבישול של עוד 5-10 דקות.
שיהיה בתאבון!