קובה בורגול

קובה בורגול 2020-03-26T12:01:42+02:00

קובה בורגול

אפילו שסבתא עליזה הייתה האחראית במשפחה על הבישולים. היה לסבא ניסים תפקיד אחד. קובה בורגול. הוא היה עושה המון קובות מקפיא ואנשים היו באים לקחת. ככה חינם אין כסף. כזה סבא היה סבא ניסים. סבא קובות.
הבאתי לכם את המתכון של סבא ניסים – למרות שהיה קשה לו להוציא ממנו את הסוד 😉

החומרים ל-30-25 יחידות:

לבצק:
2 כוסות בורגול דק
1/2 כוס קמח
2 כפות שמן זית
מים פושרים

למילוי:
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
מעט שמן זית לטיגון
300 גר’ בשר בקר טחון
1 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/2 כוס צנוברים
מעט רכז רימונים
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

הבצק:
ערבבו בקערה את כל חומרי הבצק. הוסיפו בהדרגה מים עד קבלת בצק רך וגמיש.

המילוי:
טגנו בצלים בשמן זית על אש בינונית במחבת שטוחה, עד שקיפות.
הוסיפו בשר, פוררו עם מזלג ומטגנים עד שצבעו משתנה. הוסיפו תבלינים, הסירו מהאש וצננו.
הוסיפו צנוברים ורכב רימונים וערבבו.

ההרכבה:
טלו חופן מהבצק (קצת יותר גדול מכדור פינג פונג). צרו ממנו גוש גלילי.
הניחו את האצבע המורה לאורך גוש הבצק וצרו ממנו גליל חלול על ידי לחיצה והידוק של הבצק עם היד השנייה.
המשיכו להדק את הבצק סביב האצבע המורה, כך שהבצק יעטוף את האצבע בשכבה דקה. הוציאו את האצבע.
סגרו צד אחד של הגליל ואת המילוי מלאו מהצד השני, לאחר המילוי סגרו גם את הצד השני.
כך מכינים את שאר הקובות.
מטגנים בשמן עמוק מאוד עד להשחמה. קררו אחרי הטיגון.
ובתאבון 🙂

**ניתן להקפיא לפני טיגון.