קובה דלעת

קובה דלעת 2017-11-12T14:31:56+00:00

קובה דלעת

קובה דלעת וכל שאר סוגי הקובה, דורש הכנה ב 3 רמות: הכנת הבצק, שהיא דומה כמעט לכל סוגי הקובה. הכנת המלית, גם היא ברובה דומה בכל הסוגים, ומה שמשתנה זה המרק, מה שעוטף את הקציצות המשביעות ונותן את הטעם הייחודי לכל סוג של קובה.

קובה דלעת- הכנת הבצק  

המצרכים

  • חצי קילו ג’ריש – בורגול גס
  • כ- 3 כוסות מים חמים
  •  חצי קילו סולת
  •  חצי קילו חזה עוף טחון
  •  1/4 כוס שמן
  •  תבלינים : כפית מלח , חצי כפית פלפל לבן

אופן הכנת הבצק

שמים בקערה גדולה ועמוקה את הג’ריש. מוסיפים 3 כוסות מים
וממתינים כ- 20 דקות. מסננים ומוסיפים את הסולת חזה העוף
השמן והמלח לשים הכל יחד טוב טוב עד שהכל נעשה בצק נוח לעיבוד.
אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים עד לקבלת בצק גמיש.

קובה דלעת- הכנת המלית  

המצרכים 

  • 2-3 כפות שמן לטיגון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק”ג בשר בקר טחון
  • תבלינים : כפית מלח , כפית פלפל שחור, כפית בהרט, כפית פפריקה .

אופן הכנת הבצק 

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן על להבה נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות , עד שהבשר מתבשל בצורה אחידה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב 5 דקות נוספות. משאירים שיתקרר.

– יש הנוהגים להעשיר את המילוי בצנוברים

קובה דלעת- הכנת המרק  

המצרכים למרק :

  • 2-3 כפות שמן לטיגון
  • 4-5 כוסות מים
  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2-3 עגבניות קלופות וחתוכות דק
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 500 גר’ דלעת חתוכה לקוביות גסות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים
  • מיץ טרי סחוט מ-2 לימונים
  • התבלינים : כף שטוחה מלח, כפית סוכר ,כפית כמון, כפית כורכום, כפית פלפל שחור ,כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנת המרק 

מחממים בסיר גדול את השמן ומזהיבים את הבצלים . מוסיפים את קוביות הדלעת לטיגון. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הקישואים, הגזר, מיץ לימון והתבלינים מערבבים הכל, וממשיכים לבשל מעט. מוסיפים את המים לסיר . לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הירקות  על אש קטנה .

בזמן שהירקות מתבשלים, מכינים את הקובה.

קובה דלעת- הכנת הקובה

מרטיבים את הידיים. לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, ומגלגלים עד לקבלת כדור.
עושים שקע במרכז הכדור, בעזרת האצבעות, וממלאים אותו בכף מהמלית.
מהדקים את הבצק בעזרת האצבעות. מגלגלים בזהירות את הכדור ומניחים בצד. יוצרים כך
לפחות 30 כדורים. עדיף שיהיו קטנים. מכניסים את כל הכדורים ביחד למרק שמתבשל בינתיים בזהירות, ומבשלים על אש קטנה 40 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.
מכבים את האש וממתינים  חצי שעה,על הגז כדי שטעם המרק ייספג בבצק.