קובה חמוסטה
קובה חמוסטה , "הקובה החמוץ" וכל שאר סוגי הקובה, נעשים ב 3 שלבים: הכנת הבצק, שהיא דומה כמעט לכל סוגי הקובה. הכנת הבשר, הכנת המרק. קובה חמוסטה הוא קובה חמוץ. קובה מאוד נפוץ אך לוקח זמן והשקעה ומאוד כדאי לאירוח…..
קובה חמוסטה – הכנת הבצק
המצרכים
- חצי קילו ג'ריש – בורגול גס
- כ- 3 כוסות מים חמים
- חצי קילו סולת
- חצי קילו חזה עוף טחון
- 1/4 כוס שמן
- תבלינים : כפית מלח , חצי כפית פלפל לבן
הכנת הבצק
שמים בקערה גדולה ועמוקה את הג'ריש. מוסיפים 3 כוסות מים
וממתינים כ- 20 דקות. מסננים ומוסיפים את הסולת חזה העוף
השמן והמלח לשים הכל יחד טוב טוב עד שהכל נעשה בצק נוח לעיבוד.
אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים עד לקבלת בצק גמיש.
קובה חמוסטה – הכנת הבשר
המצרכים
- 2-3 כפות שמן לטיגון
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- תבלינים : כפית מלח , כפית פלפל שחור, כפית בהרט, כפית פפריקה .
הכנת הבשר
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן על להבה נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות , עד שהבשר מתבשל בצורה אחידה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב 5 דקות נוספות. משאירים שיתקרר.
-מומלץ להעשיר את המילוי בצנוברים….
קובה חמוסטה- הכנת המרק
המצרכים למרק :
- 5 בצל ירוק חתוך גס
- 3 קישואים קלופים חתוכים לקוביות
- 6-7 עלי מנגולד חתוכים לרצועות דקות
- 3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות כולל העלים
- 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
- מיץ מ-2 לימונים גדולים
- פרוסת קליפת לימון
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 8-9 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
- 5-6 גבעולי כוסברה קצוצה
- 1 בצל קצוץ
- 4-5 כוסות מים פושרים
- תבלינים : 1 כף מלח, 1כפית פלפל לבן, 12 כפיות כרכום, 1 כפית בהרט
הכנת המרק
מטגים את הבצל היבש הקצוץ . מוסיפים את כל הירקות ומערבבים מעט שהכל יתערבב. לאחר מכן שוכים את המים והתבלינים. למנגולד לוקח זמן להתבשל. המרק יהיה מוכן רק שעלי המנגולד והסלרי יהיו רכים מאוד.
בזמן שהמרק מתבשל, מכינים את הקובה.
קובה חמוסטה – הכנת הקובה
מרטיבים את הידיים. לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, ומגלגלים עד לקבלת כדור.
עושים שקע במרכז הכדור, בעזרת האצבעות, וממלאים אותו בכף מהמלית.
מהדקים את הבצק בעזרת האצבעות. מגלגלים בזהירות את הכדור ומניחים בצד. יוצרים כך
לפחות 30 כדורים. עדיף שיהיו קטנים. מכניסים את כל הכדורים ביחד למרק שמתבשל בינתיים בזהירות, ומבשלים על אש קטנה 40 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.
מכבים את האש וממתינים ארבעים דקות ,על הגז כדי שטעם המרק ייספג בבצק.
מומלץ לאחר שכיבינו את האש, לתת למרק לנוח כחצי שעה עד להגשה. אפילו אם נידרש לחממו שוב.
כדאי להגיש עם קערת אורז בצד ולמזוג לצלחות את המרק מעל לאורז….. יבקשו עוד.
טיפ: ביום שלמחרת – הקובה הרבה יותר טעים…..