קובה נענע

קובה נענע 2017-11-12T14:31:56+00:00

קובה נענע

קובה נענע וכל שאר סוגי הקובה, דורש הכנה ב 3 שלבים: בצק בשר ומרק. הבצק והבשר דומה כמעט בכל הסוגים, ומה שמשתנה זה המרק, מה שעוטף את הקציצות המשביעות ונותן את הטעם הייחודי לכל סוג של קובה.

קובה נענע- הכנת הבצק  

המצרכים

  • חצי קילו ג’ריש – בורגול גס
  • כ- 3 כוסות מים חמים
  •  חצי קילו סולת
  •  חצי קילו חזה עוף טחון
  •  1/4 כוס שמן
  •  תבלינים : כפית מלח , חצי כפית פלפל לבן

אופן הכנת הבצק

שמים בקערה גדולה ועמוקה את הג’ריש. מוסיפים 3 כוסות מים
וממתינים כ- 20 דקות. מסננים ומוסיפים את הסולת חזה העוף
השמן והמלח לשים הכל יחד טוב טוב עד שהכל נעשה בצק נוח לעיבוד.
אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים עד לקבלת בצק גמיש.

קובה נענע – הבשר  

המצרכים 

  • 2-3 כפות שמן לטיגון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק”ג בשר בקר טחון
  • תבלינים : כפית מלח , כפית פלפל שחור, כפית בהרט, כפית פפריקה .

 הכנת הבשר

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן על להבה נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות , עד שהבשר מתבשל בצורה אחידה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב 5 דקות נוספות. משאירים שיתקרר.

-כדאי ומומלץ  להעשיר את המילוי בצנוברים

קובה נענע – הכנת המרק  

המצרכים למרק :

  • 2-3 כפות שמן לטיגון
  • 4-5 כוסות מים
  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2-3 עגבניות קלופות וחתוכות דק
  • כף רסק עגבניות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים
  • 1 כוס עלי נענע – רק העלים ללא הגבעול.
  • 3 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס מיץ טרי סחוט מלימונים
  • התבלינים : כף שטוחה מלח, כפית סוכר ,כפית כורכום, כפית פלפל שחור

אופן הכנת המרק 

מחממים בסיר גדול את השמן ומזהיבים את הבצלים . מוסיפים את יתר הירקות ועשבי התיבול. שופכים  את המיץ לימון והתבלינים מערבבים הכל, וממשיכים לבשל מעט. מוסיפים את המים לסיר . לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הירקות  על אש קטנה .

כאשר הירקות מתבשלים, מכינים את הקובה.

קובה נענע – הכנת הקובה

מרטיבים את הידיים. לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, ומגלגלים עד לקבלת כדור.
עושים שקע במרכז הכדור, בעזרת האצבעות, וממלאים אותו בכף מהבשר
מהדקים את הבצק בעזרת האצבעות. מגלגלים בזהירות את הכדור ומניחים בצד. יוצרים כך
לפחות 30 כדורים. עדיף שיהיו קטנים. מכניסים את כל הכדורים ביחד למרק שמתבשל בינתיים בזהירות, ומבשלים על אש קטנה 40 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.

בתיאבון