קובה סלק אדום

קובה סלק אדום 2017-11-12T14:31:56+00:00

קובה סלק אדום

קובה סלק אדום. הקובה האדום שכולם אוהבים רק בשל יופיו וצבעו העז.  כמו כל קובה, דורש הכנה ב 3 רמות: הכנת הבצק, . הכנת הבשר, והכנת המרק העשיר של קובה סלק אדום

קובה סלק אדום – הכנת הבצק  

המצרכים

  • חצי קילו  בורגול גס
  • כ- 3 כוסות מים חמים
  •  חצי קילו סולת
  •  חצי קילו חזה עוף טחון
  •  1/4 כוס שמן
  •  תבלינים : כפית מלח , חצי כפית פלפל לבן

אופן הכנת הבצק

שמים בקערה גדולה ועמוקה את הבורגול הגס. מוסיפים 3 כוסות מים
וממתינים כ- 20 דקות. מסננים את הבורגול ומוסיפים את הסולת, חזה העוף
השמן והמלח לשים הכל יחד טוב טוב עד שהכל נעשה בצק נוח לעיבוד. אפשר ואפילו מומלץ במיקסר ואחר כך ביד.
אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים עד לקבלת בצק גמיש.

קובה סלר אדום – הכנת הבשר  

המצרכים 

  • 2-3 כפות שמן לטיגון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1 ק”ג בשר בקר טחון
  • תבלינים : כפית מלח , כפית פלפל שחור, כפית בהרט, כפית פפריקה .

אופן הכנת הבשר 

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ . מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן על להבה נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות , עד שהבשר מתבשל בצורה אחידה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן . מכניסים את התערובת למקרר .

– יש הנוהגים להעשיר את המילוי בצנוברים

קובה סלק אדום – הכנת המרק  

המצרכים למרק :

  • 2-3 כפות שמן לטיגון
  • 4-5 כוסות מים
  • 1 בצל גדול  בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 עגבניה קלופה חתוכה לקוביות
  • קופסה קטנה (150גר’)  רסק עגבניות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 5-6 סלקים אדומים מקולפים חתוכים גס
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים
  • מיץ טרי סחוט מ-2 לימונים
  • התבלינים : כף שטוחה מלח, כף כמון, כפית כורכום, כפית פלפל שחור ,כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנת המרק 

מחממים בסיר גדול את השמן ומזהיבים את הבצלים . מוסיפים את הסלק והסלרי והפטרוזיליה לטיגון. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הגזר, מיץ לימון והתבלינים מערבבים הכל, וממשיכים לבשל מעט. מוסיפים את המים לסיר . לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הירקות  על אש קטנה .

בזמן שהירקות מתבשלים, מכינים את הקובה.

קובה סלק אדום – הכנת הקובה

מרטיבים את הידיים. לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג, ומגלגלים עד לקבלת כדור.
עושים שקע במרכז הכדור, בעזרת האצבעות, וממלאים אותו בכף מהמלית.
מהדקים את הבצק בעזרת האצבעות. מגלגלים בזהירות את הכדור ומניחים בצד. יוצרים כך
לפחות 30 כדורים. עדיף שיהיו קטנים.

מכניסים את כל הכדורים ביחד למרק שמתבשל בינתיים בזהירות, ומבשלים על אש קטנה 40 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.
מכבים את האש וממתינים חצי שעה,על הגז כדי שטעם המרק ייספג בבצק.

בכדי לשפר את הקובה, יש כאלו המשלבים גם פירות קפואים בתוך התבשיל.