קובנה

קובנה 2018-01-09T15:57:55+02:00

קובנה

מתכון לקובנה פשוטה במיוחד, כזאת שאי אפשר להפסיק לאכול!

מצרכים לקובנה:

  • קמח לבן – 1/2 חבילה (500 גרם)
  • שמרים יבשים – כף (10 גרם)
  • שמן קנולה – 2 כפות (20 מ”ל)
  • סוכר – 4 כפות (60 גרם)
  • מלח – 1/2 כף שטוחה
  • חמאה – ½ 1 אריזות נייר, או מחמאה
  • משפר אפיה – כפית (5 גרם)
  • מים – ½ 2  כוסות – (600 מ”ל)
  • תרסיס שמן קנולה – 2 מ”ל או בהתאם לצורך




אופן הכנת הקובנה:

מכניסים אל תוך קערת המיקסר את הקמח, משפר האפייה והשמרים ומערבבים (עדיין לא מפעילים את המיקסר), ולאחר מכן מוסיפים את השמן והסוכר.
הפעילו כעת את המיקסר על מהירות הכי נמוכה, והוסיפו בהדרגה מים, עד שתוכלו להבחין בברור שהבצק הופך לגמיש. לאחר מכן הוסיפו את המלח והשאירו את הבצק בערך 7 דקות בתוך המיקסר, עד שתגיעו למצב שבו הבצק גמיש ונפרד מדפנות הקערה של המיקסר.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים אותו אל קערה חדשה. בקערה החדשה התיזו על הבצק קצת שמן, ולאחר מכן עטפו את הקערה בעזרת ניילון נצמד בכדי שהבצק יתפח.
אחרי שהבצק סיים לתפוח, העבירו אותו אל תוך משטח (לפני ההעברה יש לפזר מלח על המשטח), וחלקו את הבצק לשני חלקים שווים. אותם יש לרדד למלבן בעובי של כ- 2 ס”מ ולמרוח על המלבן חמאה. את המלבן גלגלו למעין רולדה וחתכו אותה לשבלולים, שכל אחד מהם בעובי של 2-3 אצבעות.
עשו הפסקה קצרצרה כדי להדליק את התנור, ולכוון אותו על חום של 180 מעלות.
שמנו את הסיר של הקובנה בחמאה, ואת השבלולים שיצרתם סדרו בתוך הסיר. במידה ונוצרים לכם מרווחים בין השבלולים אל תחששו, הבצק עוד ימשיך לתפוח.
כסו את הסיר והתפיחו את הקובנה עד שתגיע לגובה של 3/4 סיר.
לאחר שהקובנה תפחה, והתנור חומם מספיק זמן, הכניסו את הסיר אל החלק התחתון של התנור (מומלץ לשים נייר אפייה על התבנית קודם לכן).
אפו את הקובנה בערך שעה (רשמנו בערך מכיוון שבכל תנור זמן האפייה עלול להיות שונה). אחרי שעה הפכו את הסיר לצד השני, והמשיכו לאפות בתנור לעוד כרבע שעה (לפני שתהפכו, פתחו את הסיר ובדקו את מידת האפייה של הקובנה).

 

שיהיה בתאבון!