קולביקה

קולביקה 2018-01-23T15:54:43+00:00

קולביקה

קולביקה- אם תשאלו בית רוסי יאמרו לכם, שזוהי הפשטידה שנהגו לאכול אותה בדרךך כלל בבוהריים… הקולביקה עלתה לארץ אך עדיין לא ממש תפסה תאוצה בחיך הישראלי ולכן פחות מכירים אותה.

קולביקה, או בשמה העברי : “פשטידת כרוב”, זוהי פשטידת שכבות. היא נאפית כמו סנדויץ’….

הנה כאן אנו מביאים לכם פשטידה בסגנון הכנה מיוחד, מתכון רוסי , בסגנון הבישול המוכר המזרח אירופאי כמו “פאי רועים”

קולביקה- המצרכים

לתערובת המילוי

  • 1 בצל קצוץ דק דק.
  • חצי ראש כרוב לבן מגורר
  • 3 ביצים קשות
  • תבלינים : 1 כף מלח, 1 כפיצ פלפל לבן.

לבצק הקולביקה

  • 3 ביצים
  • 1 גביע יוגורט
  • 250 גר קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כף שמן
  • תבלינים: 1 כף סוכר, 1 כף מלח.
  • ביצה טרופה בנפרד  ושומשום




קולביקה – אופן ההכנה 

המילוי –  יש לטגן את הבצל והכרוב יחד עד שהכרוב מתרכך. חשוב שיתרכך בטיגון. מרסקים את הביצים הקשות ומוסיפים את התבלינים. לאחר שמורידים מהאש, מערבבים היטב את המצרכים למילוי כדי שממש תתקבל תערובת אחידה נוחה למריחה.

הבצק –  לשים את כל רכיבי הבצק עד לקבלת בצק נוח לעיבוד.

מחלקים את הבצק לחצי.

חצי אחד מרדדים לשכבה בינונית.

מעליו מורחים שכבה עבה של המילוי. מרדדים שכבה נוספת של הבצק ומכסים את המילוי .

כדאי לחורר קצת עם מזלג לפני האפייה, כדי שיתאדו מים מהמילוי והבצק לא יהיה לח.

את השכבה העליונה מורחים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום.

אופים בחום של 180 מעלות למשך כ 45 דקות

קולביקה– פשטידת כרוב טעימה במיוחד…..