קוקו באדמג’אן

קוקו באדמג’אן 2017-12-26T15:51:08+00:00

קוקו באדמג’אן

פשטידת חצילים מטוגנת טעימה במיוחד, המגיעה היישר מהמטבח הפרסי.

מרכיבים:

חציל – 1 גדול
ביצה – 3 בגודל מדיום
קמח – 2 כפות גדושות
בצל – 1 גדול
פטרוזיליה – חופן
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
כורכום – שליש כפית
שום – שן אחת
שמן זית – מספר כפות לצורך הטיגון




לפני ההכנה:

את הבצל קצצו דק, את הפטרוזיליה הפרידו מהגבעולים וקצצו דק את העלים, את שן השום כתשו בעזרת כותש.

אופן ההכנה:

קלו את החציל על הכיריים, ובסיום הקלייה הניחו לו להתקרר. לאחר הקירור הורידו את הקליפה, סננו ממנו את הנוזלים, קצצו גס והכניסו לתוך קערה.
קחו מחבת וצקו לתוכה כף שמן. כשהשמן רותח מספיק טגנו את הבצל עד למצב שהוא משנה את צבעו לזהוב, וכבו את האש. בקערה של החצילים הכניסו את יתר המרכיבים כולל את הבצל שזה עתה סיימתם לטגן וערבבו את הכל היטב. במחבת שטיגנתם את הבצל הוסיפו מעט שמן, ולאחר שהוא רתח הכניסו את כל הרכיבים שנמצאים בקערה. טגנו את הפשטידה עד שהיא הופכת לזהובה (היזהרו לא לשרוף אותה!) ולאחר מכן הפכו אותה לצד השני. את הטיגון יש לבצע על אש נמוכה.

הוציאו את הפשטידה מהמחבת, הניחו על צלחת ואכלו.

שיהיה לכם בתאבון!

לאחר הארוחה מומלץ לשתות כוס ברד שהוכנה בעזרת תרכיז לברד איכותי.