קיורטוש
מתכון לקיורטוש הונגרי, אחד מהמאפים המפורסמים ביותר בעולם.
מרכיבים:
קמח – 1 קילו (שקית)
חלב – חצי ליטר
שמרים טריים – 50 גרם
חמאה – 100 גרם (חפיסה קטנה)
ביצים – 2 בינוניות
סוכר לבן – 150 גרם
לפני ההכנה:
המיסו את החמאה כך שתהיה בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
הכניסו לתוך קערת המיקסר את כלל הרכיבים (חוץ מהחמאה) וערבבו למשך 4 דקות במהירות נמוכה, לאחר מכן המשיכו בערבוב במהירות הנמוכה, הוסיפו את החמאה והמשיכו לערבב עוד 5-6 דקות. הכינו קערה ריקה, קמחו אותה, הכניסו לתוכה את הבצק שהוצאתם זה עתה מהמיקסר, כסו במגבת ותנו לבצק לתפוח כ45 דקות. לאחר שהבצק תפח, חלקו אותו לכדורים בנפח 200 גרם כל כדור, הניחו על מגש ושימו במקרר למשך כמה שעות. בהמשך, רדדו כל כדור לצורת מלבן דק באורך של כ15 סנטימטרים. קחו גליל , צפו אותו בנייר כסף, מרחו שמן על נייר הכסף ועליו גלגלו את המלבן. על המלבן מרחו עוד שמן ופזרו עליו סוכר. כסו את הגלילים כ20 דקות שיתפחו ולאחר מכן הכניסו אותם ל10 דקות אפייה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
שיהיה בתאבון!