קיצ'רי
קיצ'רי הוא מאכל עירקי לשם שינוי, לא בשרי, לא כבד במיוחד, אבל כן מתובל והפעם אפילו חלבי, כי נהוג להגיש אותו עם יוגורט או שמנת חמוצה.
קיצ'רי נאכל בעיקר בשבועות בבית עירקי, או סתם כשבא על ארוחה חלבית.
קיצ'רי – המצרכים
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1 כוס כדשים כתומות
- 3 שיני שום כתושות
- 100 גר חמאה
- 2 כוסות מים פושרים
- תבלינים : כף מלח, כפית פלפל שחור, 1 כף כמון, מעט כרכום
קיצ'רי- אופן ההכנה
ראשית מטגנים מעט את האורז מוסיפים את המים החמאה השום והתבלינים ומערבבים. כאשר האורז מגיע לחצי בישול, מוסיפים את העדשים הכתומות. סוגרים את הסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב מדיי פעם עד שהאורז מתבשל טוב והעדשים הכתומות מתרככות.
את הקיצ'רי מגישים עם יוגורט במרכז השולחן או שמנת ואז מערבבים את הקיצ'רי עם היוגורט כל אחד בצלחתו האישית.
האמת- מעדן אמיתי.