קישוט אפרסקים לעוגה

קישוט אפרסקים לעוגה 2017-11-28T14:33:41+02:00

קישוט אפרסקים לעוגה

אפרסקים מהקופסא
600 מ"ל שמנת מתוקה.
4 כפיות סוכר.
פרורי שוקולד.
לבחירה: 2 כפות קוניאק.




הכנה

לקרר את העוגה ולחתוך לרוחבה לשני חצאים כך שיווצרו שני עיגולים.
להקציף את כל השמנת המתוקה עם 4 כפיות סוכר לקצף נוקשה אבל, לא חמאתי, לכסות את הכלי שבו הוקצפה השמנת ולהכניס חזרה למקרר.
לפתוח את קופסת האפרסקים ולסנן היטב את המיץ לתוך כלי אחר ולפרוס את האפרסקים לפלחים דקים. אם רוצים, ניתן להשרות את האפרסקים החתוכים למיספר דקות בקונייאק כדי שיספגו את טעמו ולסנן בעת השימוש.
למרוח על חציה התחתון של העוגה במעט מן הקצפת של השמנת המתוקה ולסדר עליה את פילחי האפרסקים, לא בצפיפות רבה מידי. למרוח עוד מעט קצפת מעליהם ולכסות בחציה השני של העוגה. את שאר הקצפת למרוח מעל כל העוגה ומסביבה. לקשט בשאר פרוסות האפרסקים ולפזר פירורי שוקולד מעל. לכסות את העוגה ולקרר מספר שעות במקרר לפני ההגשה.
ניתן להשתמש בכל סוגי הפירות המשומרים שאוהבים לשם קישוט העוגה הזו. או, לחילופין בפירות יער שונים (כמו תות, פטל ואכמניות).