קציצות בנטאז'
קציצות בנטאז' מאוד אהובות על ילדים בבית טוניסאי. יש בתים שנוהגים לומר לילדים שאלה " קציצות הפתעה" … וכדאי להכין להם המון כי זה גם מאוד בריא. מומלץ להגיש עם מטבל טעים או עם חצאי לימונים שסוחטים מעל, לצד סלט ירקות מתובל ועשיר ….
קציצות בנטאז' – המצרכים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במים עד שמתרככים
- 2 חלמונים של ביצה
- כף קמח מצה.
- תבלינים : כף מלח, כפית פלפל לבן
קציצות בנטאז' – מצרכים למילוי
- 250 ג'ר בשר בקר
- חצי בצל לבן קצוץ
- 5 עלי כוסברה קצוצים
- 5 עלי פיטרוזיליה קצוצים
- תבלינים : כף מלח, כפית פלפל, כף כמון, כפית קינמון, קורט אגוז מוסקט, כפית כרכום
קציצות בנטאז' – אופן ההכנה
את התפוחי אדמה מרסקים לכדי פירה. מוסיפים את החלמונים, תבלינים וקמח מצה. לשים ביד טוב טוב עד לקבלת בצק שניתן לעיבוד.
אחר כך יוצרים כדורונים קטנים ומניחים על תבנית בצד.
בינתיים מכינים את המילוי : מטגנים בצל קצוץ עם הבשר פטרוזיליה כוסברה והתבלינים. מחכים שיתקרר.
יוצרים באמצעות האצבע חור כדי למלא בו את מילוי הבשר. מגלגלים טוב.
מטגנים את הקציצות הממולאות במעט שמן ומגישים עם לימון.