קציצות בשר

קציצות בשר 2017-12-04T15:53:23+00:00

קציצות בשר

קציצות בשר טעימות ופשוטות להכנה ברוטב עגבניות.

מרכיבים לקציצות:

בשר בקר טחון – 500 גרם
בצל – 1 גדול קצוץ דק
תפוח אדמה – 1 בינוני חתוך לקוביות קטנות
שום – 4 שיניים כתושות
ביצה – 1 בגודל לארג’
מרק עוף – כף שטוחה
מלח – חצי כפית
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן זית – 3 כפות (לצורך טיגון הקציצות)




מרכיבים לרוטב הקציצות:

רסק עגבניות – 6 כפות
מים רותחים – 4 כוסות מאג
שום – 2 שיניים כתושות
סילאן – כף אחת
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:

בתוך מיקסר, טחנו היטב את תפוח האדמה והבצל. קחו קערה ושימו בתוכה את הבשר הטחון, את התפוח אדמה והבצל שטחנתם קודם לכן במיקסר, את השום הכתוש, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל וביצה, וערבבו את הכל היטב עד שתתקבל תערובת אחת אחידה. לאחר מכן הכינו קציצות עגולות, שימו שמן במחבת וכשהשמן חם מספיק טגנו את הקציצות משני הצדדים, לא יותר מ2-3 דקות לכל צד, מכיוון שלאחר מכן הקציצות יתבשלו גם ככה בתוך הרוטב. הניחו את הקציצות המטוגנות בצד, ולאחר מכן חממו שמן זית בתוך סיר, וברגע שהוא חם מספיק שימו את הרסק, המים, השום הכתוש, סילאן, מלח ופלפל וערבבו הכל היטב, ולאחר מכן שימו בסיר את הקציצות שטיגנתם קודם לכן. וודאו כי הרוטב מכסה את הקציצות, ובשלו אותן על עש קטנה למשך 30-40 דקות עד שהן מוכנות.

שיהיה בתאבון!