קציצות בשר פרסיות

קציצות בשר פרסיות 2018-01-02T15:56:04+02:00

קציצות בשר פרסיות

מרכיבים:

בשר בקר טחון – חצי קילו
בשר כבש טחון – חצי קילו
ביצים – 2
קמח – 150 גרם
כוסברה – חופן
פטרוזיליה – חופן
גזר – 2 גדולים
פלפל צהוב – 1
פלפל אדום – 1
שמן – מעט
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים – ליטר
מרק עוף – כף




לפני שמתחילים:

את הפטרוזיליה והכוסברה קצצו דק דק, את הגזר חתכו לרצועות, את הפלפל האדום והצהוב חתכו לרצועות גם כן.

אופן הכנה:

 

הכניסו לתוך קערה את שני סוגי הבשר, ביצים, קמח, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל. ערבבו את הכל עד שתתקבל תערובת אחידה. הכינו את תבנית התנור, ושמנו אותה. לאחר מכן שמנו את היד והכינו קציצות עגולות גדולות, והניחו אותן אחת אחת על המגש.
לאחר שכל הקציצות על המגש, הכניסו את המגש לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.

2-3 דקות לפני שמסתיימת החצי שעה שהקציצות בתנור, קחו קערה, והכניסו לתוכה מים, פלפל שחור ומלח, וכמובן את המרק עוף. ערבבו היטב, ובתום החצה שעה, שפכו את הרוטב על הקציצות, והוסיפו גם את הירקות שחתכתם קודם לכן. הכניסו את הכל לתנור לחצי שעה נוספת.

הוציאו את התבנית מהתנור, הגישו לתוך צלחת ושיהיה בתאבון!