קציצות דגים ברוטב עגבניות
כשבית מרוקאי רוצה לפנק את הילדים, שלא יכולים לאכול מהדג המרוקאי החריף, בארוחות המשפחתיות, נהוג להכין גם קציצות דגים ברוטב עגבניות. ילדים מתים על זה….
קציצות דגים ברוטב עגנבניות – מרכיבים
לקציצות
- חצי קילו דג טחון : נסיכה / בקלה / טונה
- 2 ביצים
- 2 כוסות פירורי לחם/קמח מצה
- 4 שיני שום כתוש
- 7-8 גבעולי כוסברה
- התבלינים : כפית פלפל לבן, כף מלח
לרוטב
- 2 גבעולי כוסברה קצוצה דק דק
- 2 שיני שום פרוסות דקות
- רסק עגבניות קטן
- כוס מים פושרים
- 2 עגבניות קלופות מרוסקות
- התבלינים : 1 כפית כמון, כף מלח,1 כפית פלפל , 1 כף פפריקה
קציצות דגים ברוטב עגבניות – אופן ההכנה
אופן הכנת הקציצות
ללוש היטב, אפילו במיקסר ידני, את כל המרכיבים יחד ולהשאיר למנוחה כחצי שעה במקרר.
מכינים כדורי קציצות מהתערובת.
מטגנים את קציצות הדגים ומניחים על נייר סופג
בינתיים בסיר מכינים את הרוטב
שמים את רסק העגבניות, + העגבניות המרוסקות וכוס המים לבישול בסיר שטוח ורחב, אפשר גם מחבת גדולה, העיקר שיהיה מקום לכל הקציצות… מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והתבלינים. כשהרוטב רותח מוסיפים את הקציצות לעוד כרבע שעה על אש נמוכה.
יש לכסות את הקציצות ברוטב עגבניות. מומלץ לשטח את הקציצות בסיר בעזרת כף כדי ליצור שטח גדול יותר לבישול של הקציצה ברוטב.
קציצות דגים ברוטב עגבניות – מגישים חם עם חלה בצד…. הניגוב עושה את ההבדל. בתיאבון….