קרם תפוזים

קרם תפוזים 2017-11-28T14:26:55+02:00

קרם תפוזים

הסבר:

קרם זה, הוא במקורו קרם מיקצועי שבנוי על הבסיס של קרם הבוואריה וניתן לשחק איתו במה שנקרא, משחק הנוזלים. אפשר להחליף מיץ תפוזים ביין, או במיץ מפרי אחר, אבל, כמות הנוזלים חייבת להישאר אותה כמות הרשומה במתכון, כדי שמירקם הקרם שמתקבל בסוף העבודה, ישאר כמו במקור ולא יהיה נוזלי מידי או מוצק מידי.
את המוצקות מקבל הקרם מהג'לטין שמוסיפים לו לקראת סוף תהליך העבודה והוא צריך להקריש מספר שעות במקרר. כמות הג'לטין, גם היא צריכה להיות מדוייקת כדי שהקרם לא יהיה מוצק מידי או נוזלי.
עם קרם זה ניתן "לשחק" מעט ולגוונו. להגישו כמנה אחרונה, עם פירות שונים וקצפת מעל, או, ניתן למרוח את הקרם הזה בתוך פחזניות (מירשם בפרק העוגות), לפזר עליהן אבקת סוכר או משהו אחר שאוהבים ולהגיש.




חומרים לקרם תפוזים 4-6 איש

2 תפוזים אורגניים: לגרד את קליפתם ולשים בצד. את התפוזים לסחוט למיץ ולסנן.
4 חלמונים –צהובים של ביצה
9 גרם ג'לטין שקוף – בלי צבע מאכל
50 גרם מים
100 גרם סוכר
¾ ליטר שמנת מתוקה להקצפה
שקית סוכר וניל או גרד מחצי מקל וניל

אופן הכנת הקרם

להכניס ג'לטין לקערית קטנה ולרכך במעט מים. (2-3 כפות מים).
להכין קצפת יציבה מהשמנת המתוקה עם 2-3 כפיות סוכר, לכסות היטב ולשמור עד השימוש במקרר.
להעמיד על האש סיר עם מים עד חציו ולהרתיח אותם. להוריד את האש עד לשימוש. (אם חסרים מים בסיר – להוסיף).




לתוך קערת נירוסטה, שניתן להעמידה על גבי הסיר עם המים הרותחים, להכניס מיץ תפוזים מסונן, את 4 החלמונים (הצהובים של הביצה), מים וסוכר ולערבב היטב במטרפה – אפשר גם להישתמש במקצף חשמאל על מהירות נמוכה. להעמיד את הקערה מעל המים הרותחים ולהקציף הלאה, עד שהתערובת מקבלת צמיגות ונפח – אסור לתערובת לרתוח כי מתקבלת פשוט ביצה קשה ולא רוטב. להוריד מהאש, להוסיף את הג'לטין ולערבב במהירות עד שנמס. אפשר לקרר במהירות בתוך קערה או סיר עם מים קרים. כשהתערובת קרה לגמרי ועדיין לא היתייצבה, להוסיף את הקצפת של השמנת המתוקה ולערבב בעדינות אבל ביסודיות כדי שלא ישארו גושים.
למלא כוסות הגשה ולהכניס למקרר למספר שעות. להגיש עם פילחי תפוזים או פרי אחר שאוהבים או לחילופין למלא את הקרם בפחזניות קטנות או גדולות לפי ראות עיניכם לפזר על הפחזניות אבקת סוכר ולהגיש.

מהחלבונים שנותרו אפשר להכין משהו אחר. למשל ביזה: להקציף אותם עם כוס סוכר עד שנעשו לקצף יציב ולבן. לשטח אותם על גבי נייר אפיה בתבנית עגולה או להכין מהם עוגיות ביזה קטנות בעזרת כף או מזלף ולאפות בתנור בחום נמוך של 120 מעלות עד שהן מתיבשות. ניתן גם להוסיף להן 4-5 כפות קוקוס טחון. לא לפתוח את התנור בעת האפיה.