רוטב וניל לא מקצועי להכנה מהירה
להכנת קרם וניל מקצועי, דרושים חלמונים טריים. כשריטת ילדות אינני אוהבת חלמונים בלתי מבושלים במזון וגם לא ביצים רכות. הגורם לכך הוא פשוט מאוד: תרופות הסבתא, מהילדות: "הגוגל מוגל" שהיו האמהות מכינות לילדים המקוררים… לא אהבתי את זה… בלשון המעטה… והשריטה הזאת מהילדות, עדיין נותרה. עד היום אינני יודעת ואוהבת לבשל ביצים רכות למרות שיש כבר מכשירים חשמליים לבישול ביצים רכות וזה עלול… או עשוי… להצליח לי…
למרות שרוב הרטבים שלי שדורשים ביצים הם בלתי מקצועיים ואינם מכילים חלמונים לא מבושלים. בכל זאת הוספתי כאן בהמשך רוטב וניל מקצועי כי מה שלא אוהבים לא חייב להיות רע לאחרים ובכל זאת צריך לדעת להכין זאת. זהו המוטו של כל הטבחים.
הערה: הרוטב הזה הוא בעצם פודינג שצריך להיות די דליל אבל, זהירות לא "לישבור" את מוצקותו בזמן העירבוב.
החומרים ל 4 מנות:
½ ליטר חלב.
2-3 כפות סוכר.
1 כף קורנפלור או אבקת פודינג וניל גדושה.
גרד של חצי מקל וניל או לחילופין שקית סוכר וניל.
2 הסברים קטנים לפני ההכנה:
1. לפני הכל: צריך לדעת שהכנת מתכון זה דורשת היצמדות למוקד הבישול כי חלב שגלש לא מריח טוב ועושה המון עבודות ניקיון.
2. כדי להכין פודינג, טוב להשתמש בסיר נירוסטה שהוא קצת גבוה ותחתיתו הורטבה במים ולא נוגבה. כך, לא נידבק הפודינג לתחתית הסיר ולא נישרף.
אופן ההכנה:
בכלי קטן לערבב את אבקת הפודינג או הקורנפלור בחצי כוס חלב קר, את שאר החלב לצקת לסיר ולהעמיד על אש בינונית גבוהה. כשהחלב חם, להוסיף את סוכר וסוכר הוניל ולערבב היטב עד שהסוכר נמס.
את אבקת הפודינג לערבב היטב בחלב הקר שלא ישארו גושים כי אחרת יווצרו בפודינג גושים בלתי רצויים. כשהחלב מתחיל לרתוח לשפוך את תערובת החלב עם הקורנפלור לסיר פנימה ולערבב היטב ובמהירות תוך כדי בישול. לבשל עד שהתערובת מסמיכה והופכת לפודינג. להוריד מיד מהאש. להכניס את סיר הפודינג החם אל תוך סיר גדול יותר, עם מים קרים, כדי לצננו במהירות או, לשים את הסיר מעל קוביות קרח. לערבב מידי פעם, בזהירות, כדי לא "לשבור" את הפודינג וכדי שלא ייווצר קרום ולהחליף את מי הצינון עד שהם נשארים קרים. לשמור במקרר עד להגשה.