רוטב עגבניות חריף בסיגנון טורקי:
החומרים:
1 ק"ג עגבניות בשלות, חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות.
חבילה פטרוזיליה קצוצה – רק עלים.
חבילת כוסברה טריה – רק עלים.
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק.
כף רסק עגבניות.
½ ראש שום – אם יש מועך שום טוב ניתן למעוך את השום בלי להוריד את קליפתו. השום נמעך והקליפה נישארת בתוך מועך השום. ניתן להסירה ולהמשיך למעוך את כל אצבעות השום שצריך.
½ כפית פלפל אדום חריף.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
שמן זית לטיגון.
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בסיר ולהוסיף את העגבניות ולטגן מעט. להוסיף את שאר החומרים עם השום המעוך אך בלי ירק התיבול, להוריד את האש, לכסות את הסיר ולהמשיך לאדות את העגבניות על אש נמוכה. לערבב מידי פעם ולבדוק שהתבשיל לא נחרך. בסוף הבישול להוסיף את ירק התיבול ואם צריך עוד מלח ופלפל. לערבב ולכבות את האש.
ניתן להשתמש ברוטב לשקשוקה או לאורז או סתם לטבול עם לחם לבן.