רולדה
הערה:
מאותה כמות בצק שרשומה במתכון של עוגת לייקך, ניתן להכין רולדה. אופן ההכנה הוא פשוט מאוד:
כיוון שכמות בצק זו מספיקה לשתי רולדות, משטחים את הבצק לגובה של 2-3 ס"מ בערך בשתי תבניות שטוחות על גבי נייר אפיה משומן ולא על נייר כסף. מכניסים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות עד שקיסם יוצא יבש מהבצק – כיוון שהעוגה שטוחה, זמן האפיה הוא קצר מאוד יחסית –
כ 15 עד 20 דקות.
בעוד הבצק האפוי חם, מפזרים עליו אבקת סוכר ומגלגלים אותו יחד עם נייר האפיה לגליל – באורך או ברוחב איך שרוצים.
בעוד העוגה מתקררת מכינים קצפת מ 0.8 ליטר שמנת מתוקה (שזה אומר 4 מיכלים של 200 מ"ל כל אחד) עם 6 כפיות סוכר, עבור שתי הרולדות. מכסים את הקצפת ומכניסים למקרר.
ניתן לערבב את השמנת המתוקה באבקת שוקו כדי שתקבל צבע חום או ניתן לערבב את הבצק באבקת שוקו שהוא יקבל צבע חום והקרם ישאר לבן.
לאחר שהרולדות התקררו, משטחים אותן בחזרה ומפרידים בעדינות את נייר האפיה מעליהן. מורחים בתוכן, על כל שיטחן, שיכבת קצפת ומפזרים מעליה פירות טריים או משומרים. מגלגלים חזרה לרולדה, מורחים כל רולדה מבחוץ, בשארית הקצפת. מפזרים פרורי קוקוס, או פרורי שוקולד, פרורי שקדים או כל מה שאוהבים.
מכסים, שמים במקרר ומגישים קר.