ריבת גזר
ריבת גזר בסגנון מרוקאי.
מרכיבים:
גזר גמדי – 1 ק"ג
סוכר – שקית שלמה של סוכר לבן (1 ק"ג)
מקל קינמון – 1
תפוז – 1 קטן
מים – 1.5 – 2 כוסות
אופן ההכנה:
הכניסו את המים לתוך סיר והדליקו את הכיריים. במקביל גרדו בפומפייה מעט מקליפת התפוז ישירות לתוך הסיר, ולאחר מכן הכניסו את יתר המרכיבים לתוך הסיר. כשהמים רתחו, בשלו את הכל על אש קטנה למשך 40-50 דקות. ברגע שתשימו לב שהסוכר נמס לחלוטין והריבה נהייתה סמיכה יותר, תדעו שניתן לכבות את האש. מדי פעם יצוף קצף בתוך הסיר, דאגו להוציא אותו.
קררו את הריבה, הכניסו לתוך קערה והעבירו למקרר להמשך קירור.
שיהיה בתאבון!