ריבת משמשים
חומרים:
סוכר – 1 ק"ג
מישמשים – 1 ק"ג
אופן ההכנה:
לבשל 1 ק"ג סוכר עם 1 ק"ג מישמשים מגולענים וחתוכים, בסיר, עד שהסוכר נמס ועוד כ 20 דקות אחר כך, תוך כדי עירבוב תמידי עד שהמשמש רך מאוד וכמעט מתפורר. לצנן ולהכניס לצנצנות זכוכית עם הברגה, שעברו קודם חיטוי ויובשו היטב. למלא את הצנצנות בריבה שעדיין חמה, לסגור היטב ולהעמיד אותן על המכסה שלהן עד שיתקררו כך נשארת הריבה אטומה היטב וזמן רב מאוד טריה ולא מעלה עובש. לשמור במקום חשוך וקר או במקרר או לתת מתנה לחברים… מי שאוהב ריבת משמש כהה יותר, צריך להאריך את משך הבישול בעוד מספר דקות ולבדוק את צבע הריבה.
ניתן להכין את הריבה גם מתותים טריים. צריך רק לרחוץ היטב מהחול ולהוריד את העלים הירוקים מהם וליבש קצת.