רקוט קרומפלי

רקוט קרומפלי 2018-01-09T15:58:33+02:00

רקוט קרומפלי

מצרכים:

תפוחי אדמה אדומים – 1 ק”ג
פירורי לחם – רבע שקית
שמן – רבע כוס
ביצים קשות – 6
פלפל שחור, מלח – לפי הטעם
חמאה – 100 גרם
שמנת חמוצה – 2 גביעים
100 גרם חמאה מומסת, מעורבבת עם 2 גביעי שמנת חמוצה
מלח ופלפל שחור




אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה שלמים, במים רותחים שהומלחו מראש. בשלו כ30 דקות, וודאו כי התפוחי אדמה אינם מתפוררים. לאחר מכן הוציאו את תפוחי האדמה, קלפו את הקליפה וחתכו אותם לפרוסות בעובי של חצי ס”מ.
חתכו את הביצים הקשות לפרוסות גם כן, ולאחר מכן המיסו את החמאה בסיר והוסיפו את השמנת החמוצה, מלח ופלפל.
שמנו תבנית אפייה החסינה לחום, ושפכו מעט פירורי לחם, שיהוו את התחתית של המאפה.
סדרו כעת בתבנית שכבה של פרוסות תפוחי האדמה אותם חתכתם קודם, עליהם הניחו שכבה של ביצים קשות (חתוכות לפרוסות), ועליהם שכבה של החמאה והשמנת החמוצה שהמסתם קודם לכן.
המשיכו בסידור השכבות עד שתגיעו לחלק העליון של התבנית.
לאחר שהגעתם לחלק העליון, כסו הכל בנייר כסף, ואפו 35-40 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.

לאחר מכן הסירו את נייר הכסף, והוסיפו שכבה נוספת של חמאה ושמנת חמוצה, ופזרו שוב מעל פירורי לחם. החזירו לתנור לעוד 10-15 דקות, כדי שהתבשיל יקבל צבע.

ואם בא לכם להוסיף, קצצו גבעול של בצל ירוק וערבבו עם שמנת חמוצה. פזרו את הכל מעל לתבשיל ואכלו בתאבון!