שקשוקה
השקשוקה מגיעה אלינו הישר מהמטבח הטוניסאי והלובי, והנה המתכון המלא להכנת שקשוקה.
מרכיבים:
עגבניות – 5 חתוכות לקוביות קטנות
רסק עגבניות – כף גדושה
בצל – 1 גדול קצוץ דק
שום – 4 שיניים כתושות
ביצים – 4 בגודל לארג'
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
פפריקה מתוקה – כפית
שמן זית – 3 כפות
* למי שאוהב חריף, מומלץ גם להוסיף פלפל חריף ירוק (חתוך) ועוד כפית של פפריקה חריפה.
אופן ההכנה:
בתוך מחבת מחממים 3 כפות של שמן זית, ומטגנים את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב, לאחר מכן מוסיפים את השום לטיגון נוסף לעוד חצי דקה. הוסיפו כעת את העגבניות, ערבבו ובשלו לעוד 3 דקות. הוסיפו כעת את רסק העגבניות ואת יתר התבלינים (ולמי שאוהב חריף זה הזמן להוסיף את הפלפל הירוק והפפריקה החריפה), ערבבו הכל היטב, ובשלו לעוד 3 דקות. כעת שברו 4 ביצים לתוך המחבת (מומלץ להשאיר את הביצים שלמות ולא לערבב), העבירו לאש קטנה, כסו עם מכסה ובשלו עד שהביצים מוכנות.
שיהיה בתאבון!