שקשוקה מהמטבח של דואר המיון בתל אביב משנות השבעים – כמויות לסועד אחד:
כשדואר המיון של תל אביב שכן בפאתי יד אליהו לא רחוק מהכניסה לשכונת התקוה, אימי עבדה שם במיון מכתבים. וגם אני עבדתי שם תקופה קצרה עד שהחלטתי מה לעשות עם חיי… בבניין הדואר הייתה מסעדה קטנה ובעל המסעדה הכין שקשוקה שהייתה עבורי הכי טעימה בעולם!
החומרים:
3-4 עגבניות אדומות בשלות.
קצת שמן לטיגון או קצת מרגרינה או אם אוהבים חמאה.
מלח, פלפלת אדומה מתוקה וחריפה לפי הטעם וקצת פלפל שחור גרוס.
2 ביצים
מחבת קטנה שאפשר להגיש לשולחן
אופן ההכנה:
לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולחמם מחבת עם שמן או מרגרינה או חמאה. להכניס את העגבניות למחבת, לתבל אותן, להוריד את האש ולכסות את המחבת. לבשל כ 10 דקות ומידי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים והעגבניות לא התייבשו לגמרי. למעוך את העגבניות הרכות.
לעשות גומחה בתוך הרוטב ולהכניס את הביצים פנימה. להוריד את המכסה ולבשל עד שהחלבון – הלבן של הביצה התקשה. להגיש עם לחם וחמאה ולהתענג.
מי שאוהב חריף יותר יכול להכניס קצת סחוג לרוטב העגבניות