תבית

תבית 2017-11-12T14:32:22+00:00

תבית

תבית הוא למעשה החמין העירקי הנפוץ . התבית ממלא את הבית בריחו הנהדר בשבת ומתבשל במשך לילה שלם בסיר מיועד לחמין על הפלטה.

תבית – המצרכים

  • עוף שלם מס 3
  • 2 כוסות אורז לבן בסמטי
  • בצל אחד גדול חתוך לקוביות
  • עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
  • תבלינים : כף מלח, כפית פלפל לבן, כפית כרכום, חצי כפית הל.
  • ביצים
  • תפוחי אדמה שלמים קלופים
  • למים שיכסו את העוף, תבלינים: כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית כרכום כף פפריקה מתוקה, כפית בהרט, כפית כמון

תבית – אופן ההכנה: 

משרים את האורז בסיר עם מים רותחים שמכסים מעליו. בינתיים:

מטגנים את הבצל עד שיזהיב מוסיפים אליו את קוביות העגבניות והתבלינים. מוסיפים כוס מים.

מסננים את האורז לאחר שהושרה במים רותחים ומוסיפים לסיר. נותנים לאורז להתבשל כ10 דקות. חצי בישול.

אחר כך ממלאים את העוף באורז. שמים את העוף בסיר עם מים שמתבלים ב: פפריקה, מלח, כרכום, כמון, פלפל שחור ובהרט.

מניחים את העוף כאשר המים מכסים עליו. יחד עם העוף שמים את תפוחי האדמה והביצים.

את הסיר שמים כל הלילה בפלטה. מוציאים בשבת בצהריים ואוכלים בתיאבון את התבית …