תפוחי עץ אפויים בתנור
פעם, כשתנור אפיה עם גריל עדיין לא היה נפוץ בארץ כמו היום, וכסף, כמובן, גם לא היה, היה לאמא שלי מכשיר חשמלי קטן לגריל. זה היה מין סיר עגול ועמוק מאוד עם ידית ארוכה. היה לסיר הזה מיכסה עמוק. בתוך "מיכסה" הסיר הייתה ספירלה חשמלית כמו במחממי מים חשמליים ידניים, גם כן עם ידית ארוכה תואמת וגם רשת מיוחדת היתה מותאמת לו ועליה ניתן היה להניח עוף שלם שהיה יוצא כמו בגריל או, לאפות במכשיר הזה תפוחי עץ.
החומרים לסועד אחד:
תפוח עץ לכל סועד (רצוי תפוח עץ קשה)
כמה טיפות מיץ לימון לכל תפוח
½ כפית אגוזי מלך קצוצים לכל תפוח
1 כפית צימוקים (למי שאוהב) שהושרו קודם במים רותחים או ללילה באיזה משקה אלכוהולי חריף עשוי מדובדבנים או משזיפים כדי שיקבלו נפח ואם ילדים אוכלים אז לוותר על האלכוהול.
½ כפית ריבת תפוזים
קצת יותר מקורט קינמון
קורט אבקת ציפורן
¼ כפית סוכר לכל תפוח
חתיכת חמאה קטנה לכל תפוח
אופן ההכנה:
להשהות את הצימוקים במים רותחים כרבע שעה לפני הכנת המתכון כדי שיקבלו נפח.
להכין תערובת מריבה, קינמון, ציפורן, סוכר, אגוזים וצימוקים.
לחמם תנור לחום של 200 מעלות. להשאיר את התפוחים שלמים, לגלען עם סכין המיועדת לכך – ניתן להשיג סכין כזו בכל שוק או חנות לכלי בית. לטפטף על כל תפוח מיץ לימון, כדי שלא ישחיר. להניח בתבנית עמוקה נייר אפיה ועליו את התפוחים.
למלא את פיתחם בתערובת ולדחוף חתיכת חמאה קטנה, פנימה.
לכסות את התבנית עם התפוחים בנייר כסף ולאפות כ 45 דקות בתנור. להגיש חם עם גלידת וניל או עם רוטב וניל.
לפני סוף האפיה להוריד את כיסוי נייר הכסף ולפזר את הרוטב, שנוצר בתחתית התבנית, על התפוחים ולאפות עוד 3-4 דקות.
לסועדים בלי ילדים: ניתן להוסיף מעט קוניאק לתערובת המילוי.