ביגוס
ביגוס הוא כרוב לבן מבושל, כבוש, עם בבשר. לרוב, אצלנו בארץ מכירים את התבשיל של כרוב לבן מבושל ממולא באורז, או באורז עם בשר. הביגוס הוא קצת שונה. הוא מוגש כתוספת, כרוב עם בשר, לא ממולא .
בפולין עצמה נהוג לבשל ביגוס עם בשר צבי או קותלי חזיר ושיירי בשר אחרים. אנחנו כרגיל נותנים את המתכון היהודי המסורתי. הכשר.
ביגוס – המצרכים
- 1 רסק עגבניות קטן 150 גר'.
- כרוב שלם קטן או חצי כרוב גדול חתוך לרצועות
- קופסת שימורים של כרוב כבוש (או כרוב כבוש בעשייה ביתית)
- 500 גר' בשר בקר
- שמן לטיגון
- 1 בצל יבש חתוך גס
- 7 כפות רוטב סויה
- תבלינים : כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית לפל לבן, חצי כפית כרכום.
ביגוס – הוראות ההכנה
מטגנים את הבצל בסיר רחב. לאחר מכן מסיפים את הכרוב הלבן לטיגון והכרוב הכבוש (לא עם כל המים של הכרוב הכבוש אלא מעט מהם). לאחר טיגון טוב , מוסיפים את הבשר לבישול. אחר כך מוסיפים את התבלינים רסק העגבניות ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה כשמדיי פעם מערבבים אותו.
אחרי שהתבשל פותחים את הסיר לבישול נוסף של כ 10 דקות על מנת שהמים יתאדו
המלצות : יש כאלה הנוהגים להוסיף לבשר נקניקיות
יש כאלה הנוהגים לפזר מעל התבשיל מעט אבקת סוכר
הכל תלוי בטעם….
ביגוס- כרוב עם בשר- בתיאבון !!