גפילטא פיש – מתכון נוסף

גפילטא פיש – מתכון נוסף 2017-11-29T15:39:15+02:00

גפילטא פיש – מתכון נוסף

מרכיבים ואופן ההכנה:

2 קילו בערך אפשר גם קילו וחצי דגי קרפיונים טחונים יחד עם העור שלהם. אפשר להשיג בארץ קרפיונים טחונים. לבקש מהקצב שיטחן את הדג ויארוז את האידרות שלו ואת הראשים שינקה מהעיניים והזימים שלהם כי צריך את זה עבור הג'לטין של הרוטב.

לבשל 2 ביצים קשות קודם. אחר כך לרחוץ את הראשים והאידרות ולהכניס לסיר אובלי גדול.

להוסיף 2 בצלים קלופים.

חתיכת סלרי לבן מקולף ורחוץ היטב מהחול.

2-3 עלי דפנה.

5 פלפלים אנגליים.

2 גזרים שלמים קלופים ובלי הקצוות שלהם.

מים – 3 ליטר בערך.

2-3 כפות סוכר וכפית וחצי מלח וקצת פלפל לבן טחון.

קמח מצה – 2 כפות, ועוד 2 מצות.




קודם להרתיח את הנוזלים עם האידרות והראשים ואחר כך להוריד את האש  ולבשל על אש קטנה שעתיים ובנתיים להכין את קציצות הדגים. לשים את הדגים הטחונים בתוך קערה גדולה לרסק פנימה את הביצים הטריות ולהוסיף 2 כפות קמח מצות ו2 מצות ששרויות במים ומעוכות היטב. להוסיף גזר טרי אחד מקולף ובלי קצוות ומגורד היטב על פומפיה דקה מאוד, להוסיף בצל אחד קלוף ומגורד היטב לתערובת. להוסיף 2 ביצים לא מבושלות, כפית מלח, וכף וחצי סוכר. וקצת פלפל לבן או שחור לפי הטעם. לערבב הכל היטב ולקרר קצת במקרר. אחרי שעתיים של בישול הציר להוציא את תערובת הדג מהמקרר, להכין קערה עם מי ברז כדי להרטיב ידיים ולהכין קציצות אובליות באורך של 5 ס"מ ועובי של אחד וחצי סנטר ולהחליק אותן לתוך הציר. לטעום את הציר ולהוסיף מלח ופלפל או סוכר לפי הטעם. להגביר את האש עד לרתיחה ולהוריד שוב לאש קטנה ולכסות רק חצי סיר ולבשל עוד שעה וחצי. חצי שעה לפני הסוף בערך להוסיף פרוסות של גזרים קלופים וחתוכים באלכסון לפי מספר הקציצות שיש. ולבשל עוד חצי שעה או קצת יותר. לכבות את האש ולקרר. כשהדגים קרים להוציא בזהירות ולשים בתבנית זכוכית מרובעת. לקשט עם פרוסות גזר כל דג ולסנן את הציר שנוצר לתוך הקערה עם הדגים. לכסות בניילון נצמד ולאכסן עד למרחת במקרר. את שאר הציר אפשר לסנן לכלי קטן אחר ולאכסן גם כן במקרר. להגיש קר, ביום רגיל עם חלה מתוקה וחריין ובפסח עם מצות וחריין.

תודה מיוחדת לשרה אנגל מגרמניה על המתכונים הנהדרים!