גפילטע פיש

גפילטע פיש 2018-01-16T15:25:22+02:00

גפילטע פיש

גפילטע פיש- את הדג המסורתי הזה, אם מכינים אותו באהבה הוא באמת יוצא טעים ונותן את אוירת הבית האשכנזי . 

חשוב מאוד להקפיד על סוג הדג. הקרפיון . קרפיון הוא דג שומני, אמנם, אבל טעים מאוד. השומניות שבו גם מוסיפה למרקם הקציצה. 

את הגפילטע פיש נהוג להגיש אותו בארוחות חג ושישי בערב. 

גפילטע פיש – המצרכים

  • 500 גר' דג קרפיון נקי טחון היטב – מומלץ לשמור את הראש לצורך יצירת הציר לבישול….
  • 3 ביצים טרופות
  • 3 ביצים קשות
  • 1/2 כוס פירורי לחם / קמח מצה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 גזרים פרוסים לעיגולים
  • תבלינים : כפית מלח, כפית פלפל לבן, 3 כפות סוכר




גפילט פיש- אופן ההכנה

התערובת לקציצות : את הדג הטחון ביצים טרופות והביצים הקשות מערבלים יחד, ומייצרים תערובת אחידה ליצירת הקציצות. מוסיפים את הקמח מצה/פרורי לחם לתערובת ואת התבלינים.

בסיר רחב ועמוק מייצרים את הציר : מטגנים את הבצל יחד עם ראשי הדג מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל לבן. מוסיפים 2 כוסות מים. לאחר מכן מוסיפים את פרוסות הגזרים לציר וממתינים כעשר דקות בישול.

לאחר מכן מוסיפים את הקציצות לציר הדגים וממתינים לבישול של כ 20 דקות . מדיי פעם מערבבים בעדינות כדי שהקציצות ישמרו על צורתן.

מגישים את הגפילט פיש עם פרוסת גזר מעל וכף של חזרת אדומה בצד. הדג המתוק נאכל עם החזרת החריפה מעט ויוצרת טעם נפלא בפה. 

יש הנוהגים במקום פרורי לחם להוסיף פרוסות חלה רטובה בלי החלק הקשה. 

למי שהמתיקות מפריעה לו מדיי, יכול להמעיט בכמות הסוכר אך יש לזכור,  שהסוכר גם משמש להידבקות הקציצה. 

גפילט פיש- מאכל פולני יהודי מסורתי – טעם בלתי נשכח.